Copyright ©
Fred van den Bosch
Arduino
Arduino Projects
De tekst op deze pagina is in het Nederlands. Dit omdat de gegevens over mijn flow bench al eerder op een Nederlandse site zijn verschenen.

Inleiding

“Arduino is an open source physical computing platform based on a simple input/output (I/O) board and a development environment that implements the Processing language (www.processing.org). Arduino can be used to develop standalone interactive objects or can be connected to software on your computer (such as Flash, Processing, VVVV, or Max/MSP). The boards can be assembled by hand or purchased preassembled; the open source IDE (Integrated Development Environment) can be downloaded for free from www.arduino.cc"
Bron: “Getting Started with Arduino” van Massimo Banzi


Ik ben begonnen wat uitgebreider met de Arduino, eigenlijk een klein computertje,  te spelen. Daarvoor was ik niet verder gekomen dan het meest eenvoudige programmaatje te draaien: een ledje op het bordje laat knipperen. Allemaal verkleinwoorden, want de complete printplaat van de Arduino Uno is ca. 7 bij 5 cm. en kost hier in Nha Trang €10. Kun je nog eens voor rommelen. Ik heb er wat uitbreidingen bijgekocht zoals een testbordje, een lcd-display, een grafisch display en een luchtdrukmeter.

Programmeren is op dit moment nog voornamelijk een geschikt programma van het internet plukken, dit met copy/paste in de IDE laden en naar de Arduino uploaden. De volledige syntax zal ik hopelijk nog wel een keer leren. Maar ik heb op deze manier wel alle uitbreidingen aan de praat gekregen.

Voor wie er wat meer vanaf wil weten, het bovengenoemde boekje is een leuke en goede inleiding.

Het blijkt trouwens nog goedkoper te kunnen: een website met zeer goedkope artikelen is www.dx.com/s/arduino.  Een oud-collega van mij heeft hier al zijn spullen vandaan. Een andere interessante site voor Arduino is fritzing.org/home/

Flow Bench
Mijn eerste project is een uitlezing voor een zelfgemaakte flow bench om motorblokken te testen. Volg de link voor een uitgebreide beschrijving.