MASSAGE
OPLEIDINGEN EN ERVARING


Sportmassage

Voetreflexzone-massage

Bindweefsel-massage

Ontspannings-massage

Fibromassage

Haven-ziekenhuis
Shiatsu
BOCAM


Chinese Tuina-massage


EVT


Reiki
CMC


SANBAO


Parabeurzen

Haven
ziekenhuis


Vietnam


Eén van mijn andere hobby’s is massage. De overeenkomst met fotograferen is, dat je in beide gevallen met modellen werkt. Het verschil is, dat je bij fotograferen afstand tot je model houdt.

De belangrijkste opleidingen, die ik heb gevolgd:


Westers

Opleiding van 1 jaar (één avond/week) met landelijk examen4 avonden als aparte applicatie vanuit de sportmassageopleidingVolledige cursus in 10 avondenVolledige cursus in 10 avondenVideo-cursus met als vooropleiding o.a. sportmassage. Specifiek gericht op fibromyalgie.Modules "Tropische ziekten" en "Ontwikkelingswerk in de derde wereld". Dit als voorbereiding op mijn verhuizing naar Vietnam. Voor het examen "Tropische ziekten" moest met een klein groepje een presentatie worden gegeven over één van de behandelde ziektes. Wij kozen voor: "Malaria in Sri Lanka".
Oosters

Korte opleiding door Yoshinori Miyashita. Voor een demo van hem zie

https://www.youtube.com/watch?v=nRd8igg7jZo&ab_channel=mijnfilmpjeshans2008Driejarige opleiding in Tranditionele Chinese Geneeswijzen met o.a. voeding, Tai Chi en QiGong. Na twee jaar geswitcht naar Tuina2 jaar bij het CMC (Chinese Medical Center) in Amsterdam met Dr. Shi als docent. Hij heeft nu een eigen praktijk CMDC (Chinese Medical Development Center) in Zoetermeer en Utrecht.Energetische Vertebrale Therapie, het verhelpen van rugproblemen door wrijven op specifieke banen op de voet.

Aantal zaterdagen door Jan van Baarle in Amsterdam1e en 2e graad: Dick Nijssen, 3e graad (master) Joyce van Raad.Praktijkervaring

Stage lopen in het Chinese Medical Center in Amsterdam onder supervisie van Dr. Shi. Vaak grotendeels zelfstandig.Eigen praktijk in de avonduren met voornamelijk behandelingen met Tuina en EVT.Voornamelijk korte demo's van Tuina-massage (nek-schouder) op bezoekers.Op het symposium ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Havenziekenhuis voor een vol auditorium dezelfde presentatie gegeven als voor het examen voor het module "Tropische ziekten".Supervisor en docent in de massagepraktijk van Mrs. Anh in Ho Chi Minh City Vietnam. In

https://www.youtube.com/watch?v=YL_b10M47yk&ab_channel=InternationalMassageAssociation

geeft Mrs. Anh een Shiatsu demonstratie.