FOTOGRAFEREN
PROJECTEN


Projecten, de meeste langdurig of gewoon oneindig...

Hier worden een aantal projecten beschreven in verschillende stadia van ontwikkeling: vage en/of wilde gedachtes, meer concreet ideeën,  (eerste) uitwerkingen of in uitvoering.


Of een project ooit zal worden uitgevoerd is nog lang niet zeker. Maar resultaten komen zeker in de portfolio.


Barkruk
Een project, dat ik in Vietnam had willen uitvoeren: de kruk op een lokale markt neerzetten en kijken wie op de foto durfde. Maar waar ik helaas niet meer aan ben toegekomen.

Een moodboard is nog niet beschikbaar.

De barkruk wel.

Voor de kruk in actie zie de shoot met Jade-Anna
Jeugd in de 50's & 60's
Wat dit moet worden is nog volstrekt onduidelijk.

Op dit moment is het een serie foto's en artikelen, verzameld van internet over spelende jeugd in bovenstaande periode. Er zijn wat vage ideeën over foto's met een link naar deze tijd of foto's, gemaakt in deze tijd maar lijkend op de oude tijd. Op zich al moeilijk: nu smartphonens en pamperen versus buiten spelen en wat meer risico nemen.

Maar voordat het echt wat meer concreet wordt...


Vietnam, misschien ooit...
In de ca. 12 jaar, dat ik in Vietnam heb gewoond, heb ik heel veel foto's gemaakt. Misschien, heel heel misschien, als de frustraties over mijn gedwongen vertrek nog wat meer verwerkt zijn, ga ik mogelijk nog eens kijken of ik uit mijn fotoarchief nog nieuwe samenhangende series kan maken. En deze vervolgens samenvoegen in een e-book.

Wie weet, misschien ooit...

Trouwens, de foto op de voorkant hiernaast was het uitzicht vanuit mijn huis.
Sanne Sannes
Af en toe ben ik wat aan het experimenteren met diverse editors om te zien, of er bewerkingen uit komen, die -al is het maar heel in de verte- lijken op de foto's in zijn boek. De resultaten zijn (nog) niet om over naar huis te schrijven. Maar misschien neem ik er binnenkort toch wel een paar op in mijn portfolio ter leeringh ende (denkelijk vooral) vermaeck.
Foto-manipulatie
Door meerdere foto's op elkaar te leggen kun je tot verrassende resultaten komen. Op dit voorbeeld links heb ik Jade-Anna in het grote enge bos geplaatst. Meer voorbeelden in mijn portfolio.